terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 40.jpg

RENAUD BOYER

Renaud Boyer, een ingenieur van opleiding, installeerde zich in 2005 op 28-jarige leeftijd in Meursault.  Hij had de kans gekregen om van zijn nonkel Thierry Guyot enkele wijngaarden over te nemen die reeds meer dan 20 jaar in biodynamie werden bewerkt.  De ideale gelegenheid dus om natuurwijn te maken op gereputeerde ‘crus’ zoals de wijngaard Les Reuchaux in Puligny-Montrachet.  Renaud is zeer goed bevriend met collega’s in de natuurlijke wijnwereld zoals Claude Courtois, Patrick Meyer, Jean-Marc Brignot en Philippe Pacalet.  Aan deze laatste twee verkocht hij tevens ook druiven voor hun ‘negoce’ wijnen.  De vinificaties gebeuren hier vanzelfsprekend sulfietvrij op oude vaten.  De wijnen zijn qua puurheid het best te vergelijken met deze van Prieure-Roch in Nuits-St-Georges.  De wijngaarden v/d Bourgogne Chardonnay, Aligoté en Pinot noir zijn afkomstig van wijngaarden gelegen op 300m v/d appellatie Puligny-Montrachet.