terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 97.jpg

JAUGARET

Old-school in St-Julien!  We wanen ons hier eerder in Bourgogne dan in Bordeaux.  Jean-François Fillastre bezit 1,3 ha in het gehucht Beychevelle en bezit wijngaarden tussen deze van Branaire-Ducru en Gruaud-Larose en geniet mee van deze uitstekende kiezelrug.  Zijn wijngaarden bestaan uit voornamelijk Cabernet-Sauvignon en Merlot aangevuld met Petit Verdot en zeer oude stokken (+100 jaar) Malbec.  Sommige stokken dateren zelfs van voor de phyloxera-plaag.  In de kelder gebeurt alles zoals honderden jaren geleden: trage persing met een zeer oude traditionele pers, oude tonneaus voor de gisting en rijping gebeurt op oude barriques gedurende 3 jaar.  De botteling gebeurt direct van het vat in de fles!  Versloeg onlangs in een blinde proeverij alle grote kastelen van St-Julien en dit aan een fractie van de prijs!