terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 27.jpg

CIDRERIE DU GOLFE

In de zomer van 2012 beslissen Marc Abel en François Deforges een boomgaard van vijf hectare groot aan te kopen om cider van te maken.  In hun jonge boomgaard zijn vijf typisch lokale appelvariëteiten te vinden: Guillevic, Dous Coet, Dous Moen, Marie Ménard en Judor.  Guillevic is une pomme acidulée en uiterst geschikt om ciders met een zoet-zuur balans van te maken, zoals de ‚P’tite Cuvée’.  Uitstekend bij witschimmelkazen en desserts op basis van appel.  Hun ‚Hors-Norme’ daarentegen wordt gemaakt van een mix van zoete, zure en bittere appelsoorten en is bijna volledig uitgegist. Het is een halfdroge cider, uitstekend als aperitief.  In heel het proces - van in de boomgaard tot in de kelder - wordt er niet gespoten noch enige toevoegingen gedaan.  Deze ciders zijn dus puur natuur gegist appelsap, vandaag de dag een rariteit onder ciders!


wijnsoort: appelcider
appelsoort: assemblage van dous coet, dous moen, marie ménard, peau de chien en judor.
opvoeding: op cuve
inhoud: 75 cl.

Cidre - D'ICI

€ 11,57 EXCL.


wijnsoort: appelcider
appelsoort: assemblage van dous coet, dous moen, marie ménard, peau de chien en judor.
opvoeding: op cuve
inhoud: 33 cl.

Cidre - D'ICI - 33 CL.

€ 6,28 EXCL.


Cidre - P’tite CuvéE

€ 11,98 EXCL.

wijnsoort: appelcider
appelsoort: 100% guillevic
opvoeding: op cuve
inhoud: 75 cl.