terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

CAZEBONNE

Jean-Baptiste Duquesne, actief in de culinaire wereld, koopt in 2016 het 28ha tellende Château Cazebonne in de Graves. Eigenlijk een samensmelting van twee wijnkastelen: het eigenlijke Château Cazebonne (15 ha) en het Château Peyron-Bouché (13 ha), beiden gelegen op de gemeente Saint Pierre de Mons. Tijdens zijn carrière kwam hij in contact met David Poutays en zijn natuurlijke wijnen. Hij trok David mee in zijn project en transformeerden alle 28ha wijngaard in biodyamie. Ze planten tevens oude vergeten druivenrassen uit de 19de eeuw terug aan zoals: Mancin, Castets, Saint-Macaire, Bouchalès,… Hun debuut verliep niet zonder slag of stoot. Bij hun eerste jaargang in 2017 verloren ze 90% door voorjaarsvorst. In 2018 werd de totale oogst (100%) vernield door hagel. Ondanks de kleine opbrengst in 2017 zijn de gemaakte wijnen verrukkelijk: geconcentreerd, rijp, fris en zuiver. Ontdek ze!


pét’nat - gaz’bonne - 2021

€ 15,70 EXCL. BTW

wijnsoort: pétillant naturel
druif: 100% sauvignon
opvoeding: 9 maand sur lattes zonder dosage
inhoud: 75 cl.


wijnsoort: witte wijn
druif: 60% sauvignon blanc & 40% sémillon
rijping: op cuve
inhoud: 75 cl.

moment entre amis - blanc - 2021

€ 12,40 EXCL. BTW


Macération - 2020

€ 16,53 EXCL. BTW

wijnsoort: witte wijn met schilmaceratie (orange wine)
druif: sauvignon blanc
rijping: op cuve
inhoud: 75 cl.


wijnsoort: witte wijn
druif: 100% sauvignon blanc
rijping: op amfoor gedurende 12 maand
inhoud: 75 cl.

graves blanc - feldspath de peyron - AMPHORE - 2020

uitverkocht


wijnsoort: rode wijn
druif: 70% cabernet sauvignon, 20% merlot en 10% cabernet franc
rijping: op cuve
inhoud: 75 cl.

entre amis rouge - 2020

uitverkocht