terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

ANTENET

Philippe Bessières is wijnmaker in Cahors, in het departement Lot, in het zuid-westen van Frankrijk. Na het overlijden van zijn vader neemt hij de familieboerderij over in het jaar 1988. De papa van Philippe had zowel naast de wijngaard ook land voor vee en tientallen fruitbomen, waar hij het sap van verkocht op de lokale markt. In 1983 maakte hij zijn eerste wijn, afkomstig van biologisch geteelde druiven, daarmee was hij de eerste biologische wijnboer in Cahors. Hij wou zijn eigen wijn aanbieden aan de consumenten van de boerderij zonder chemicaliën. Philippe heeft die filosofie van zijn vader tot op de dag van vandaag verder gezet met het verschil dat hij sinds 2002 geen enkele vorm van sulfiet toevoegt aan zijn wijnen. Door de jaren heen besefte hij dat het werk in de wijngaard van zeer groot belang is om perfect rijpe gezonde druiven te bekomen. En dat proef je ook!


VIN DE FRANCE - blanuit - 2016

uitverkocht

wijnsoort: witte wijn
druif: 100% colombard
rijping: op cuve gedurende 12 maand
inhoud: 75 cl.