terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 63.jpg

AMÉLIE VUILLET & SÉBASTIEN JACQUES

Amélie & Sébastien bezitten een mini perceel op één v/d beste stroken in Montigny-Les-Arsures.  Sébastien werkt nog deeltijds bij dé brouwerij van de Jura: La Franche en focust zich thuis op het wijn maken, terwijl Amélie volop experimenteert met het natuurlijk brouwen van pétillants op basis van kruiden, hop, citroen en vlierbloesem.  De vlierbloesems worden tijdens de bloei geplukt in de vallei langs de Loue.  Beide pétillants hebben een ongelofelijke precisie en zuiverheid, die op sommige momenten doet denken aan Japanse yuzu. 


Vin de France - VIN DZI - 2018

uitverkocht

wijnsoort: witte wijn met schilmaceratie
druif: savagnin & chardonnay met schilmaceratie
rijping: op cuve gedurende 12 maand
inhoud: 75 cl.


wijnsoort: rode wijn
druif: assemblage van chardonnay, savagnin, poulsard en trousseau, oude stokken
rijping: op cuve gedurende 12 maand
inhoud: 75 cl.

Vin de France - MéLI-MéLO - 2018

uitverkocht


wijnsoort: rode wijn
druif: assemblage van poulsard, trousseau, gamay en pinot noir
rijping: op cuve gedurende 12 maand
inhoud: 75 cl.

Vin de France - pif - 2018

uitverkocht