terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 100.jpg

Simon Busser

Simon Busser is een leerling van Olivier Cousin, daar leerde hij het land bewerken met paard.  In 2007 keerde hij terug naar Cahors, waar hij beetje per beetje 5 ha wijngaard kocht, aangeplant tussen de jaren ’70 en ’90 in de vallei van de Lot.  De wijnvelden zijn voornamelijk aangeplant met Côt (Malbec), maar ook enkele aren Merlot en Tannat.  Aan de oevers van de Lot oogst Simon diverse wilde planten zoals salie, zuring, brandnetel, duizenblad, knoflook, ...  Hier maakt hij een extractie van en bewerkt zo op een natuurlijke manier zijn eigen stokken.  De Cuvée Printemps bestaat uit uitsluitend Malbec (Côt) dat over het algemeen heel zware wijnen voortbrengt.  Hier krijg je een wijn met weliswaar materie, veel fruit, rijpe tannines, maar met een verfrissende acciditeit die de wijn onvermoeibaar maakt.


VIN DE FRANCE - Polichinel - 2015

UITVERKOCHT

wijnsoort: rode wijn
druif: 60% malbec & 40% merlot
rijping: op vat gedurende 12 maand
inhoud: 75 cl.