terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 57.jpg

Raphaël Bartucci

Bugey Cerdon is een piepkleine regio tss. Jura en Savoie.  Bartucci is hier de kleinste producent met zijn 1,8 ha verdeeld over 9 percelen en is tevens ook de meest zuivere van de regio.  De wijngaarden die gelegen zijn op steile hellingen bestaan uit mergel en kalksteen.  Deze worden manueel en biologisch bewerkt.  Bugey Cerdon wordt gemaakt volgens de alom geprezen Méthode Ancestrale (spontane gisting in de fles) wat er voor zorgt dat er een laag alcoholgehalte, iets minder koolzuurgas en een tikkeltje restsuiker is.  Naast poulsard en gamay gebruikt Bartucci ook een klein deel van z’n chardonnay in de cuvée.  Een must bij nagerecht op basis van rood fruit.


Bugey Cerdon - 2017

€ 14,46 excl. BTW

wijnsoort: rosé pétillant naturel met restsuiker
druif: gamay, poulsard & chardonnay
rijping: op cuve
inhoud: 75 cl.