terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 28.jpg

Le Raisin à Plume (Jacques Février)

Jacques Février was vroeger sommelier en startte zijn wijnmakersavontuur in 2014. In Oudon, op de flanken van de Coteaux d’Ancenis tussen Nantes en Angers, ontdekt hij prachtige wijngaarden.  De zeer minerale bodems (leisteen, gneiss, ..) en het gematigd Atlantisch zeeklimaat maken de regio uiterst geschikt voor het telen van de rode druivensoort Gamay Freau, een zeldzame druif waarvan er in de Loire vallei hier en daar nog enkele oude stokken te vinden zijn. In tegenstelling tot andere rode druiven geeft deze druif zeer gekleurd sap. Jacques maakt hier een weergaloze rode pétillant naturel van met een puntje restsuiker maar o zo veel frisheid en drinkplezier. Uitstekend als vieruurtje bij een schaal vers geplukte bramen en zwarte bessen! Puur natuur.


Vin de France d’Est en Ouest 2015
€ 13,22 excl. btw

wijnsoort: rode pétillant naturel met restsuiker
druif: 100% gamay freau
rijping: op cuve
inhoud: 75 cl.