terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 120.jpg

Laboratorio Rupestre (Erik Rosdahl)

 Erik Rosdahl is een Zweedse kunstenaar die verzeilt raakte in Jumilla (Spanje).  Hij krijgt de kans om er enkele oude pre-phyloxera wijngaarden te bewerken die aangeplant zijn met onder andere Bobal, Syrah, Mourvèdre en Alicante Bouschet.  Het merkwaardige is dat Erik geen vast recept volgt voor zijn wijnen, maar gewoon ieder jaar zijn instinct volgt.  Het lage rendement, het diep wortelsysteem, de fenomenale sanitaire toestand, de vinificatie, de rijping in oude amforen en de hand van Erik maken van deze flessen stuk voor stuk meesterwerken.  De jaarlijkse productie bedraagt slechts 3000 flessen, die in Europa worden verdeeld in de beste restaurants.  Zijn eerste klant was Josep Roca van El Cellar de Can Roca, niet veel later volgden de beste restaurants van Parijs. 


Vino de la Tierra - Bujes 2014

€ 44,21 excl. BTW

wijnsoort: rode wijn
druif: 100% mourvèdre
rijping: op terracotta amfoor gedurende 12 maand
inhoud: 75 cl.