terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 92.jpg

Domaine de la Banjouliere

Via Jeff Coutelou kwam ik in contact met Sébastien Benoit van het nabijgelegen Domaine de la Banjouliere.  Het domein is in reconversie sinds 2011 en draagt sinds de oogst van 2014 het bio-label.  Enkele cuvées worden sinds 2013 ook sulfietvrij gevinifieërd, zoals de Aramon van de wijngaard La Prairie.  Deze wijngaard van 1,40 ha is aangeplant in 1960 en is daarmee de oudste wijngaard v/h domein.  Aramon is een autochtone druif uit de regio, die helaas aan het verdwijnen is door de opkomst van meer modernere druiven als Merlot, Syrah, etc…  Zijn dunne schil en relatief laag alcoholgehalte zorgen voor finessevolle wijnen.


VIN DE FRANCE - La Prairie - ARAMON - 2016

uitverkocht

wijnsoort: rode wijn
druif: 100% aramon
rijping: op cuve gedurende 6 maand
inhoud: 75 cl.


Vin de France - Le Blanc - 2016

uitverkocht                            

wijnsoort: witte wijn
druif: grenache blanc & vermentino
rijping: op cuve gedurende 6 maand
inhoud: 75 cl.