terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 7.jpg

De Kefir fabriek

Het jonge koppel Yannick en Floor uit Amsterdam zijn gepassioneerd door natuurwijnen.  Ze runnen een eigen wijnbedrijfje waar ze natuurwijn verkopen in Nederland en maken daarnaast hun eigen pétillant naturel, een schuimwijn zonder alcohol, maar wel lekker en verfrissend.  In hun Kefir Fabriek brouwen ze dagelijks kefir op basis van kefirbloemen.  In Parijs waren deze kefirculturen in 1890 onder de naam "graines vivantes" bekend.  Franse wijnboeren noemden de bloemen Franse waterkefir.  Het werd oa. gebruikt voor de gezondheid en de verbetering van het water, het nitriet namelijk dat in het leidingwater zat werd door de kefir opgebruikt.  De kefirbloemen bevatten natuurlijke gistcellen en gunstige bacteriën die in combinatie met ongezwavelde gedroogde abrikozen en biologische citroen vrolijk natuurlijk gisten.  Na het bottelen onstaat zijn natuurlijk koolzuurgas in de fles, het resultaat is een verfrissend bruisend drankje met citrus accenten, toetsen van steenfruit, een subtiel gistkarakter en alcoholarm.  Het perfecte alternatief voor Champagne of frisdrank.


Pét’nat - Kefir - 2017

€ 8,26 excl. btw

wijnsoort: alcoholvrije pétillant
beschrijving: pétillant op basis van natuurlijke fermentatie van kéfirbloemen
opvoeding: op damjan
inhoud: 75 cl.