terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Château Cazebonne

Jean-Baptiste Duquesne, actief in de culinaire wereld, koopt in 2016 het 28ha tellende Château Cazebonne in de Graves. Eigenlijk een samensmelting van twee wijnkastelen: het eigenlijke Château Cazebonne (15 ha) en het Château Peyron-Bouché (13 ha), beiden gelegen op de gemeente Saint Pierre de Mons. Tijdens zijn carrière kwam hij in contact met David Poutays en zijn natuurlijke wijnen. Hij trok David mee in zijn project en transformeerden alle 28ha wijngaard in biodyamie. Ze planten tevens oude vergeten druivenrassen uit de 19de eeuw terug aan zoals: Mancin, Castets, Saint-Macaire, Bouchalès,… Hun debuut verliep niet zonder slag of stoot. Bij hun eerste jaargang in 2017 verloren ze 90% door voorjaarsvorst. In 2018 werd de totale oogst (100%) vernield door hagel. Ondanks de kleine opbrengst in 2017 zijn de gemaakte wijnen verrukkelijk: geconcentreerd, rijp, fris en zuiver. Ontdek ze!


graves blanc - Peyron bouché - 2017

€ 13,22 EXCL. BTW

wijnsoort: witte wijn
druif: 70% sémillon & 30% sauvignon blanc
rijping: op cuve
inhoud: 75 cl.


wijnsoort: rode wijn
druif: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en malbec
rijping: op cuve
inhoud: 75 cl.

graves ROUGE - entre amis - 2017

€ 11,16 EXCL. BTW