terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 102.jpg

Chérouche (Marc Balzan)

Marc Balzan belandt in 1989 in Genève als maître d’hôtel.  Onder invloed van zijn collega sommeliers raakt hij bezeten van wijn en eindigt later zelfs in de finale van ‘Beste Sommelier van Zwitserland’. Tijdens de oogst van 2007 ontmoet hij zijn toekomstige vrouw: Andrea Grossman.  In 2010 richten ze samen hun micro domein op in Valais, met 0.50 ha in Fully (een wijngaard sinds 2005 in biodynamie) en 0.70 ha in Ayent.  Samen met Paul-Henri Söler zijn ze de pioniers van natuurwijn in Zwitserland.  De wijnen worden gekenmerkt door een ongekende zuiverheid.


Fully - Chardonnay - 2010 - 50 CL.

€ 18,60 excl. btw                                    

wijnsoort: witte wijn
druif: 100% chardonnay
rijping: op cuve gedurende 12 maand
inhoud: 50 cl.


Ayent - Blanc de Messe - 2012

€ 21,90 excl. btw                                  

wijnsoort: witte wijn
druif: 60% riesling, 25% fendant en 15% johanisberg
rijping: op cuve gedurende 12 maand
inhoud: 75 cl.


Fully - Païen - 2011 - 50 cl.

€ 21,90 excl. BTW

wijnsoort: witte wijn
druif: 100% païen
rijping: op cuve gedurende 12 maand
inhoud: 50 cl.


wijnsoort: rode wijn
druif: gamay & pinot noir
rijping: op cuve gedurende 12 maand
inhoud: 150 cl.

Ayent - Dôle St Marie Madeleine - 2012 - Magnum

€ 38,02 excl. btw