terrovin

Terrovin by Wouter De Bakker

Olmo Peeters - TERROVIN - HR 63.jpg

Amélie Vuillet & Sébastien Jacques

Amélie & Sébastien bezitten een mini perceel op één v/d beste stroken in Montigny-Les-Arsures.  Sébastien werkt nog deeltijds bij dé brouwerij van de Jura: La Franche en focust zich thuis op het wijn maken, terwijl Amélie volop experimenteert met het natuurlijk brouwen van pétillants op basis van kruiden, hop, citroen en vlierbloesem.  De vlierbloesems worden tijdens de bloei geplukt in de vallei langs de Loue.  Beide pétillants hebben een ongelofelijke precisie en zuiverheid, die op sommige momenten doet denken aan Japanse yuzu. 


Pétillant - C comme citron

UITVERKOCHT

wijnsoort: alcoholvrije pétillant
beschrijving: pétillant op basis van natuurlijke fermentatie van biologische citroenen
opvoeding: op cuve
inhoud: 75 cl.


Pétillant - S comme sureau

€ 8,68 excl. btw

wijnsoort: alcoholvrije pétillant
beschrijving: pétillant op basis van natuurlijke fermentatie van biologische citroenen en vlierbloesem
opvoeding: op cuve
inhoud: 75 cl.


Vin de France - Méli-Mélo - 2015

€ 22,73 excl. btw

wijnsoort: rode wijn
druif: assemblage van chardonnay, savagnin, poulsard en trousseau, oude stokken
rijping: op vat gedurende 12 maand
inhoud: 75 cl.